Alibabas Jack Ma nu rikare än Amazons Jeff Bezos

Jack Ma, Alibabas medgrundare och ordförande, är den rikaste e-handlaren i världen, åtminstone på pappret. På listan över världens rikaste människor hamnar Ma på en 13:e plats. Det är tre placeringar framför e-handelskollegan och rivalen Jeff Bezos.

Kampen om herraväldet i e-handelsvärlden pågår för fullt mellan de två giganterna Amazon och Alibaba. Deras ägare och grundare, Jeff Bezos och Jack Ma, kanske inte tävlar inbördes men det hindrar inte andra från att jämföra de båda.

Och då är det Jack Ma som ligger i topp, åtminstone enligt Bloombergs lista, Bloomberg Billionaires Index. Enligt dem är nämligen Jack Ma den rikaste av de båda, åtminstone på pappret. Ma sägs nu vara värd 36,4 miljarder dollar tack vare sin andel i Alibaba samt dotterbolaget Ant Financial.

Annons

Jeff Bezos ska enligt Bloomberg vara värd 32,3 miljarder dollar och hamnar därmed på 16:e plats på listan över världens rikaste människor. Det är tre placeringar efter ordföranden Jack Ma som kvalar in på plats 13.

Förlorade 1,4 miljarder dollar

Ma som äger 9 procent av aktierna i Alibaba har fått se sin förmögenhet ticka på sedan börsnoteringen i september 2014. Efter noteringen var hans förmögenhet värd 26 miljarder dollar men den har alltså fortsatt att öka sedan dess.

Alibabas aktiekurs var uppe i 120 dollar i slutet av förra året men har sedan dess tappat till strax under 100 dollar till följd av missade omsättningsmål. Det blev dyrt för Jack Ma som enligt Bloomberg förlorade 1,4 miljarder dollar på kursfallet. Han kan dock trösta sig med att vara världens rikaste e-handlare.



Källa: Mashable

Annons