Amazon anställer 50 000 lagerarbetare inför julen

Att julen är e-handlarnas högtid är ingen överdrift. I alla fall inte om man frågar Amazon som planerar att plocka in mer än 50 000 visstidsanställda för att bemanna sina lager under julhandeln.

Tomten kommer inte bara med paket, han verkar komma med en hel del jobb också. För att klara av julrushen kommer e-handelsjätten Amazon att visstidsanställa över 50 000 lagerarbetare utöver de 20 000 som redan jobbar på de 40 lager som företaget har runt om i USA.

– Vi anställer över hela landet för att kunna leverera en bra upplevelse till våra kunder under julen. Tillfälliga medarbetare spelar en avgörande roll för att möta den ökade efterfrågan under julhelgen. Och vi förväntar oss att tusentals av de tillfälliga medarbetarna kommer att stanna kvar i heltidstjänster, säger Dave Clark, Amazons vice VD för Global Customer Fulfillment.

Annons

Fler distributionscentraler än förra året

Amazon vill inte kommentera hur många tillfälliga medarbetare man anställde under förra årets julhandel, men säger att det kommer att bli ett större antal i år. Inte så konstigt med tanke på att man under året har öppnat ytterligare distributionscentraler runt om i landet.

Men Amazon är inte den enda jätten i landet som kommer att öka antalet anställda under julen. Macys planerar att ta in 80 000 säsongsanställda och Walmart planerar för runt 50 000. Toys R Us som nyligen lanserade en ny global e-handel kommer att visstidsanställa 45 000 arbetare.

Källor: Reuters, The Washington Post

Annons