Amazon är Europas mest välbesökta E-handlare

Amazon är den mest besökta e-handlaren i Europa. I december 2012 hade e-handelsgiganten 26,4 miljoner unika europeiska besökare. Tvåa på listan hade endast hälften så många under samma period.

Amazon är Nordamerikas största e-handelsaktör. Nu är man det även i Europa, åtminstone sett till antalet besökare enligt en rapport från analysföretaget comScore.

Enligt rapporten, ”2013 Europe Digital in Focus” hade e-handelsjättens europeiska e-handelssajter under förra årets sista månad inte mindre än 26,4 miljoner unika besökare från de europeiska länderna.

Annons

En siffra som stämmer ganska bra med föregående år, då Amazon hade ungefär samma besöksantal. Däremot har man sett en rejäl ökning från mobila enheter. I december månad hade man 6,6 miljoner unika mobila besökare, en ökning med 87 procent jämfört med samma period föregående år.

Utklassar tvåan

I en tidigare rapport från tyska BVH, motsvarigheten till svenska SDh ska Amazon.de ha ett rejält grepp om e-handeln i landet. Under 2012 omsatte den globala e-handlaren 6,8 miljarder euro i Tyskland. Något som innebär att Amazon står för nästan en femtedel av den tyska e-handelsmarknaden.

Hur stor del av den europeiska marknaden som Amazon står för framgår dock inte av comScores undersökning. Men att de har lyckats knipa en ansenlig del är inte en omöjligt tanke.

Särskilt inte med tanke på att tvåan på listan över välbesökta e-handlare i Europa har drygt hälften av antalet unika besökare som Amazon. Home Retail Group hade under samma månad förra året 13,3 miljoner unika besökare, en ökning med 5 procent jämfört med samma period föregående år.

Källa: Internet Retailer

Annons