Amazon är intresserade av modejätten Net-a-Porter

Enligt källor skall Amazon ha siktat in sig på sitt nästa potentiella modeförvärv. Efter att ha uppvaktat Asos förra året, utan resultat, sägs e-handelsjätten Amazon nu vara intresserade av Net-a-Porter.

I slutet av förra året sades Amazon var ute efter bland annat modehandlaren Asos. Nätjätten skall tydligen inte dölja att de vill köpa en modebutik och nu ryktas det att Net-a-Porter kan vara nästa potentiella kandidat.

Tidningen Womens Wear Daily (WWD) rapporterar att Amazon är i samtal med modejätten Net-a-Porter om att förvärva nätbutiken. Grundaren av butiken, Natalie Massenet, började sin karriär som journalist på WWD så vi gissar att tidningen har bra koll i denna fråga.

Annons

Ingen liten spelare

Net-a-Porter är en renodlad e-handel som startades år 2000 och säljer high-fashion. Det är alltså ett lite lyxigare utbud som erbjuds, vilket verkar vara det som Amazon är ute efter. En butik som är långt ifrån Amazons "billiga" marknadsplats för allting mellan himmel och jord.

Net-a-Porter ska omsätta över en halv miljard pund och är därmed ingen liten spelare. Priset på butiken sägs kunna hamna runt 2 miljarder euro.

Annons