Amazon är shopping-appen nummer ett i USA

Den amerikanska e-handelsjätten dominerar som ohotad etta bland landets smartphone-användare.

Enligt en ny rapport från Informate Mobile Intelligence, som mätt konsumenters användning av smartphones i 12 länder under februari 2015, är e-handelsappar ett populärt sätt att shoppa i USA.

Enligt deras siffror var det 60 procent av landets smartphone-användare som nyttjade appar för att handla på nätet under årets andra månad. Samtidigt kan man konstatera att Amazon är klar etta på listan över populära appar.

Annons

– Amazon är shopping-appen nummer ett i USA och med en ganska bred marginal. Amazons räckvidd bland amerikanska konsumenter var 34 procent under perioden, det är mer än vad nummer två och tre, Walmart och Ebay har tillsammans, säger Informates vd, Will Hodgman.

Lokala appar toppar

Utanför USA och Indien, där 46 procent e-handlar via appar, är fenomenet dock inte lika utbrett. Plockar man bort dessa två länder ur ekvationen har e-handelsappar en räckvidd på cirka 18 procent i snitt. Och i tio av de övriga elva länder där undersökningen ägt rum har Amazon en bit upp till förstaplatsen.

Inte oväntat är det ofta lokala aktörer som ligger överst. I Indien toppar till exempel Flipkart som den mest använda shopping-appen med en räckvidd på 27 procent, följt av Snapdeal på 19 procent och Amazon på 12 procent.

Annons