Amazon Locker får postbox konkurrens

Amazons ”postbox-automater” får konkurrens, nystartade BufferBox är redo att ta sig an e-handelsjätten. Än så länge finns man enbart i Toronto, Kanada men man har redan skrivit avtal med flertalet leverantörer och e-handlare.

BufferBox fungerar ungefär på samma sätt som Amazon Locker. Tanken är helt enkelt att man ska få sina paket levererade till en närliggande ”postbox” för att slippa sitta hemma och vänta på paketen, eller för den delen, missa dem.

Den stora skillnaden är att BufferBox fungerar med betydligt fler nätbutiker och leverantörer, som till exempel UPS, FedEx, USPS, och även Amazon. Man har även tecknat avtal med Walmart för att ge deras konsumenter möjlighet att få paket levererade till en BufferBox.

Annons

Enligt grundaren Mike McCauley, utgör Amazons Locker det största hotet rent konkurrenskraftigt, men han ser det faktiskt också som en draghjälp.

– De öppnade upp en helt ny marknad för oss eftersom de har 30 procent av e-handeln. De andra spridda 70 procenten har inte den ordervolymen för att motivera att bygga ett nätverk av automater. På så sätt är vi ungefär som en öppen plattform säger McCauley.

Så här fungerar det

Efter att ha registrerat sig hos BufferBox får man en specifik adress. Till den adressen får man sen sina paket skickade i framtiden. När paketet levererats skickar BufferBox ett mail med en unik PIN-kod som låser upp boxen.

BufferBox tar ut en avgift för varje levererat paket och integrerade återförsäljare kommer att erbjuda BufferBox som leveransmöjlighet från deras nätbutik. Men man ska också kunna registrera sig på egen hand hos BufferBox och få sin paket skickade till utvald ”postbox” från icke-integrerade återförsäljare.

Boxarna har nu börjat placera ut i Toronto, Kanada och man planerar att inom en snar framtid ha 100 boxar utplacerade i staden.

Källa: TechCrunch

Annons
Annons