Amazon planerar mobil kortläsare för fysisk handel

I förra veckan berättade vi om Amazons smyglanserade digitala plånbok Amazon Wallet. En mobil app som gav en indikation om att Amazon har större planer kring betalningar. Ny information tyder på att nätjätten kan ha en egen iZettle-variant för försäljning inom någon vecka.

Det har läckt ut dokument ifrån butikskedjan Staples som antyder att Amazon kommer lansera en konkurrent till Square, PayPal Here och svenska iZettle. Det vill säga en liten kortläsare som kan användas för att ta emot betalningar i den verkligen världen.

Interna dokument ifrån Staples skall visa på en kommande produkt vid namn "Amazon Card Reader". Enligt dokumenten skall den nya enheten inte saluföras förrän den 12 augusti.

Annons

Har ryktats om tidigare

Enligt flera tidigare rykten ifrån bland annat The Wall Street Journal skall Amazon jobba på ett eget "point-of-sale" system. Detta skulle fungera tillsammans med Amazons egna bärbara enheter och skapa en mobil betalplattform.

Om Amazon planerar att införa ett mobilt betalsystem är det förmodligen riktat till mindre säljare och butiker. Den nya kortläsaren kommer att kosta 9,99 dollar enligt de läckta dokumenten.

 

Källa: TNW, 9to5mac

Annons