Amazon.se börjar skicka paket utan kartong: ”Eliminera helt”

Vill skrota leveransförpackningarna i Sverige med ny satsning.

De började med att eliminera alla plastemballage. Nu tar Amazon ett steg längre och hoppar över det extra emballaget helt och hållet, för utvalda produkter. Något som ska leda till ännu lättare försändelser och att kunderna slipper återvinna en kartong eller papperspåse.

Våra kunder vill att produkterna de köper på Amazon.se ska komma fram snabbt och säkert, med minimalt med emballage att återvinna. Idén bakom vårt nya förpackningsprogram i Sverige är att eliminera extra emballage helt och hållet, och enbart lägga till en extra papperspåse eller kartong när det är nödvändigt för att skydda produkten. Vi är glada över att rulla ut det här initiativet och hoppas att våra kunder kommer att uppskatta fördelarna med mindre förpackningsmaterial, säger Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon, i en kommentar.

Annons

Totalt rör det sig om "tusentals produkter", som nu kommer att skickas enbart i sin originalförpackning. Det handlar om allt från kökstillbehör till kontorsmaterial och sportutrustning.

Kan be om emballage

Konsumenten kommer också att få ett meddelande i kassan, som berättar att ordern skickas i en förpackning som visar vad som finns inuti. Den som tycker att det känns otryggt, eller inte vill förstöra en överraskning, kan dock välja till ett extra emballage.

Ibland föredrar kunder att lägga till en förpackning, exempelvis om det är en present till en familjemedlem som bor i samma hushåll. Vi vill självklart inte förstöra dessa överraskningar. Därför kan kunder i många fall be om extra leveransförpackning genom att välja "Dölj som finns inuti", säger Gulfem Toygar.

E-handelsjätten säger att man redan i dag jobbar med stora varumärken som Procter & Gamble, som äger allt från Ariel till Swiffer, Gillette och Head & Shoulders, för att hjälpa dem ta fram originalförpackningar som också gör produkten säker att skicka utan extra emballage.

Annons