Amazon vann Emmy för sin strömmande videotjänst

E-handelsjätten Amazon har fått ta emot en Emmy-utmärkelse från National Academy of Television Arts & Sciences för sin videotjänst Prime Instant Video.

Utmärkelsen är enligt Amazon ett erkännande för tjänstens förmåga att ge personliga rekommendationer på filmer, serier och TV-program efter genre, stämning, ämne, vad andra kunder kollat på efter att ha sett samma filmer, och så klart användarens personliga preferenser.

Annons

– Vårt mål är att ge kunderna den bästa möjliga film och TV-upplevelsen. Det innebär att både göra det möjligt för kunder att hitta exakt vad de letar efter, och hjälpa dem att upptäcka nya tv-program och filmer på ett personligt sätt. Vi kommer fortsätta att innovera på uppdrag av våra kunder och göra det ännu enklare och roligare att upptäcka alla stora filmer och TV-program på Amazon, säger Bill Carr, vd för musik och video på Amazon.

Amazon Instant Video har mer än 150 000 filmer och TV-program som det är möjligt att strömma eller hyra över nätet. Det finns även möjlighet att köpa fysiska exemplar eller för att ladda ner.

Källa: Internet Retailer

Annons