Amazons livsmedelstjänst nu live i Los Angeles

Nu har Amazons lanserat sin livsmedelstjänst, AmazonFresh även utanför hemstaden Seattle. Först ut är Los Angeles där Amazons Prime-medlemmar i utvalda postnummer kommer att få prova på tjänsten gratis under en 90-dagars testperiod.

I förra veckan berättade vi om Amazons planer på att expandera sin experimentella tjänst som levererat dagligvaror i Seattle-området sedan 2007. Först ut blir alltså Los Angeles men i startskedet bara för ett fåtal utvalda.

Till en början är det endast e-handelsjättens Prime-medlemmar som får åtnjuta möjligheten att få kött, färskvaror och andra matvaror hemlevererat samma dag som de lägger sin beställning.

Annons

Går i rätt riktning

Enligt rykten kommer Amazon under året även lansera AmazonFresh i San Francisco Bay Area, och skulle det slå väl ut kan det bli tal om en större expandering. Det pratas om att tjänsten kan lanseras på ytterligare 20 andra inhemska och internationella marknader under nästa år.

Amazon själva är väldigt sparsamma med att kommentera ryktena eller om tjänsten genererar någon vinst. Men i förra månaden ska Jeff Bezos ha träffat investerare där han i alla fall ska ha sagt att de ekonomiska förutsättningarna för AmazonFresh rör sig i rätt riktning.



Källa: The Verge

Annons