Årets E-jul går mot nytt rekord meddelar Schenker

Förra året rapporterade fraktbolaget DB Schenker att de satt ett nytt rekord på 143 200 sorterade och transporterade paket under ett dygn. Detta skedde på måndagen den 17 december 2012. Årets e-handel har dock mer än dubblat denna siffra.

I måndags, den 16 december 2013, krossades förra årets rekord då DB Schenker nu rapporterar 300 000 sorterade och transporterade paket.

– Den nya rekordnoteringen, som sattes i måndags den 16 december, ligger på hela 300 000 terminalbehandlade kollin till företag och privatkunder, säger Patrik Andersson, produktchef Paket.

Annons
Annons

DB Schenker berättar att paketvolymerna de senaste åren skjutit rejält i höjden under julhandeln.

– Det är riktigt kul med de rekord vi haft inför jul. Om vi tar ut de fem dagarna där vi sorterat flest paket genom tiderna, så ligger fyra av dem i december i år. Det är verkligen ett kvitto på att årets julhandel går mot nytt rekord, säger Tina Rundström, VD på DB Schenker Privpak.

E-handeln tar del av handeln

Företaget noterar samtidigt att paketen till privatpersoner närmar sig paketen till företag, 48 mot 52 procent under rekordmåndagen.

DB Schenker menar på att det är tydligt att e-handeln blir en allt större del av handeln och nu satsar de på att ta en större del av denna kaka.

– Det gör att vi måste satsa ännu mer för att ta marknadsandelar framöver. Vi har alla möjligheter att växa ännu kraftigare, det är väldigt inspirerande och kul att vara en del av den expansiva e-handeln, säger Tina.

 

Källa: Press
På bild: Tina Rundström

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!