Betalleverantören Payson tar ny VD ifrån Payair

Payson som nyligen stängde ner många e-handlares kortbetalning har utsett en ny VD. Staffan Ljung som ska ha stor erfarenhet av ledande befattningar inom betalningsbranschen tar nu över rollen.

I början av september valde Paysons förre VD, Oskar Bjursten, att lämna betalleverantören för att i stället ta över rollen som produktutvecklingschef hos konkurrenten DIBS. Nu meddelar Payson att man funnit hans efterträdare.

Staffan Ljung tar nu över rollen som VD för Payson. Staffan har en lång erfarenhet inom betalningsbranschen, senast som VD för det mobila betalningsföretaget Payair.

Annons

Innan dess har han haft olika ledande befattningar inom Ericsson i nio år, bland annat som ansvarig för Ericssons satsning på mobila betalningar. Staffan Ljung har också varit VD för konsultföretaget Edgecom i Italien, som förvärvades av Ericsson.

Återvinna e-handlares förtroende

I somras hamnade Payson, som ska ha över 1 miljon svenska användare, i blåsväder när man med kort varsel valde att stänga av möjligheten för många e-handlare att ta emot kortbetalningar.

Stort fokus låg på butiker som sålde sexleksaker och andra sex-relaterade produkter, men även anonymiseringstjänster drabbades. Många e-handlare uttryckte sitt missnöje över tilltaget och som ny vd har Staffan Ljung en del jobb framför sig med att återvinna deras förtroende.

– Teamet bakom Payson har gjort ett fantastiskt jobb med att förenkla för alla bolag som vill ta betalt på nätet och möjliggöra säkra betalningar från och mellan privatpersoner. Vi kommer nu arbeta hårt och fokuserat för att vässa erbjudandet ytterligare och tillsammans med vår ägare Svea Ekonomi skapa finansiella tjänster som driver konverteringen hos handlarna, säger Staffan Ljung, ny vd för Payson.

Källa: Press

Annons