Bildeler.no polisanmäls för att sälja falska bildelar

Norska Bildelsenter AS och deras e-handel Bildeler.no polisanmäls av bilhandlaren Møllergruppen. Anledningen är att man anser att Bildeler.no tillverkar och säljer piratdelar. Den norska e-handlaren förnekar däremot anklagelserna.

Bildeler.no, vars majoritetsägare är Komplett Group, är kända för att sälja billiga bildelar som ej är original till bland annat Audi och Volkswagen. Det och alternativa inköpsrutiner är något som under en längre tid irriterat flera etablerade bilhandlare i Norge.

Ofta köper man bildelar från samma producenter som bilfabrikerna eller importerar originaldelar från bilproducentens hemland, eller direkt från underleverantörer. Något som är tillåtet enligt EU så länge de håller samma kvalité som originaldelarna.

Annons

Men nu har Bildeler.no gått för långt enligt bilhandlaren Møllergruppen som hävdar att e-handlaren själv kopierat en av Audis originalfälgar.

Förnekar anklagelserna

Møllergruppen som är Norges största bilimportör har nu polisanmält Norsk Bildelsenter AS och deras e-handel Bildeler.no

– Vi kommer att sätta stopp för det här nu, och vi kommer att ta oss an det här fallet och alla andra frågor av liknande karaktär, säger Møllergruppens advokat, Kjetil Haare Johansen.

Arne Aasland, som är vd för norska Bildelsenter, förnekar däremot anklagelserna.

– Jag har uppmärksammat att de kallar det för falska fälgar och piratdelar, men enligt EU: s lagstiftning får de inte kalla det för piratdelar. Detta är alternativa delar, säger Arne Aasland.

 

Källa: Netthandel.no

Annons
Annons