CDON Group omsätter en miljard, ber om en halv

Dagens Industri meddelar idag hur CDON Group kraftsamlar efter fortsatta förluster. Koncernens kvartalsrapport är ute och de når över en miljard i försäljning. Den starka tillväxten verkar dock ta ut sin rätt på bolaget.

CDON Group redovisar ett resultat efter skatt på minus 17 miljoner kronor för första kvartalet 2013. Omsättningen nådde dock strax över en miljard kronor.

Paul Fischbein, koncernens VD, kommentarer delårsrapporten:

Annons
Annons

- Vi inleder 2013 med rekordförsäljning där vi för första gången passerar en miljard kronor i nettoomsättning för det första kvartalet. Koncernens butiker fortsätter därmed att utvecklas starkt, samtidigt som vi fortsätter arbetet med öka kundnöjdheten och kostnadseffektiviteten genom att förbättra bolagens processer och rutiner.

Allt är dock inte guld och gröna skogar och bolaget vill nu ta in en halv miljard i en nyemission. Styrelseordförande Lars-Johan Jarnheimer kommenterar:

- Kapitaltillskottet innebär en ny kraftsamling framåt för CDON Group och en möjlighet att opportunistiskt och kostnadseffektivt tillvarata tillväxtmöjligheter. Vår affärsmodell är effektivt skalbar och vi kommer nu kunna investera i nya produktsegment, nöjdare kunder och nya geografier. Vi avser även att utveckla inköps-, logistik- och lagerfunktioner vilket kommer att ge stöd åt expansionen och möjliggöra en lönsam tillväxt. Styrelsen bedömer samtidigt att den ökade finansiella flexibiliteten kommer att vara ytterligare en konkurrensfördel för CDON Group.

Det känns som att CDON Group har problem kring tillväxten och nu behöver ytterligare kapital för att styra upp skeppet. En hel del av pengarna skall tydligen gå till logistiken, något bolaget på senare tid haft svårigheter med.

I samband med att de ber om en halv miljard kronor sätter de även upp ett nytt mål för bolaget. CDON Group skall fördubbla omsättning från 2012 års siffror på 4,5 miljarder, till 9 miljarder 2017.

Ni finner hela den finansiella rapporten här (.pdf)

 

Källa: Di, Press (1)(2)

Annons
Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!