Dankortet ansluter sig till danska MobilePay

Nu kan alla användare av den danska mobila betallösningen, Mobilepay, använda appen för att handla på nätet. Danske Bank har nämligen tecknat ett avtal med Nets så att även Dankortet kan anslutas till den populära betalappen.

I början av året blev det möjligt för våra danska vänner att shoppa på nätet och betala med den mobila betalningslösningen MobilePay. En tjänst som till viss del liknar Swish och även gör det möjligt för privatpersoner att överföra pengar mellan varandra, och göra köp i fysiska butiker med sin mobiltelefon.

Bland de betalleverantörer som var anslutna till MobilePay från start fanns bland annat DIBS, ePay, QuickPay, Wannafind. Danskarnas favorit Dankortet lös dock med sin frånvaro, men nu har även Nets som tillhandahåller det populära betalkortet hoppat på tåget.

Annons

– Dankortets deltagande är ett stort steg framåt. Nu är alla dörrar öppna så att e-handel genom MobilePay kan bli en snabb, enkel och heltäckande lösning för danskarna, precis vad vi hoppades skapa, säger Mark Wraa-Hansen, chef för MobilePay-divisionen på Danske Bank.

Ett lyft för mobila betalningar

Det är idag ungefär sju veckor sedan DIBS Payment Services, tillsammans med Danske Bank, lanserade MobilePay för alla danska e-handlare och hittills har drygt 300 nätbutiker anslutit sig till lösningen.

En siffra som man väntar sig kommer att att öka i rask takt nu när Nets och Dankortet blir tillgängligt i appen.

– Våra kunder i form av online-butiker och partners är redan mycket medvetna om att MobilePay kan öka den mobila handeln i Danmark. Med Dankortets deltagande blir det än mer mer attraktivt för webshoppar att ansluta till lösningen. Vi är stolta över att kunna säga att vi står bakom betalningslösningen till MobilePay Online, säger Henriette Høyer, försäljningschef på DIBS.

Annons