Duktiga studenter ska tjäna pengar via ny E-handel

Alla som studerat på högskolan vet att studiematerialet kan vara ruskigt dyrt. En ny marknadsplats har nu lanserats där begagnad kurslitteratur kan byta händer men inte bara det. Duktiga studenter ska även kunna tjäna en hacka på sitt egenproducerade studiematerial.

Philip Axelsson började plugga på Linnéuniversitetet i Växjö 2011. Där såddes tanken att det borde finnas en hemsida där studenter kan mötas och hjälpa varandra genom att dela med sig av studiematerial och köpa och sälja kurslitteratur.

Efter tre års slit vid sidan av studierna kunde Philip lansera Scholaris.se i februari 2015.

Annons

– Jag ville skapa en hemsida där studenter kan mötas och hjälpa varandra genom att dela med sig av föreläsningsanteckningar, matematiklösningar och sammanfattningar samtidigt som de kan tjäna en extra slant, säger Philip Axelsson, grundare av Scholaris och nyutexaminerad student från Linnéuniversitetet i Växjö.

Marknad för digitalt studiematerial

Marknadsplatser för begagnad kurslitteratur är förstås inget nytt. Men Scholaris har ett bredare fokus och studenter ska alltså även kunna sälja till exempel anteckningar. Via hemsidan ska matematiklösningar, sammanfattningar och anteckningar enkelt kunna byta händer.

– Genom att skapa en marknadsplats för digitalt studiematerial får studenter en helt ny möjlighet att tjäna pengar på sina studier samtidigt som de hjälper andra studenter, säger Philip Axelsson.

Det ska dock inte vara alla som hurrar över vad den digitala utvecklingen möjliggör.

– Många lärare tycker det är en utmärkt idé medan ett fåtal lärare påtalar risken för att kvaliteten på studierna kan bli lidande. Vi anser att studierna tvärtemot kan bli effektivare och bättre genom att studera på ett smartare sätt. Många studenter pluggar redan idag med hjälp av sammanfattningar och liknande så det är inte mer än rättvist att alla studenter ges samma möjlighet, säger Philip Axelsson.

 

Källa: Press

Annons
Annons