eBay ökar stadigt trots motvind i Europa

E-handelsjätten eBays försäljningen på hemmaplan ökade med 16 procent under årets andra kvartal och uppgick till 7,3 miljarder dollar. Globalt var ökningen något mindre procentuellt sett och stannade på 11 miljarder dollar. Trög försäljning i Europa och Sydkorea drog ner resultatet.

Det totala värdet av varor som sålts på eBays amerikanska marknad, med undantag för fordon, stannade på 7,3 miljarder dollar under årets andra kvartal. En ökning med nästan 16 procent jämfört med samma period föregående år.

Tillväxten drevs främst av den mobila handeln och en ökning inom kategorierna bildelar och tillbehör samt hem och trädgård. Försäljningssiffrorna för andra kvartalet är snarlika årets första kvartal och representerar en nästan identisk ökning procentuellt sett jämfört med samma period året.

Annons
Annons

Företag och fasta priser

Även utanför USA ökar eBay under andra kvartalet. Exklusive fordon ökade försäljningen med 11 procent till 11 miljarder dollar. Globalt sett har eBay sålt för 18,3 miljarder dollar under andra kvartalet 2013, en ökning med 13 procent jämfört med samma period förra året.

– Makroekonomisk motvind i Europa och Korea kommer fortsätta att vara en utmaning under andra halvan av året. Men våra kärnverksamheter är starka och vi fortsätter att locka miljontals nya kunder varje kvartal genom mobil innovation. Vi är fortsatt övertygade om vår förmåga att uppfylla våra mål och driva den globala handeln framåt inom innovation och ledarskap, säger John Donahoe, eBays vd och koncernchef.

På senare tid har eBay medvetet arbetat för att omvandla sin marknadsplats från att vara en auktionssajt till att jobba mer med företag och fasta priser, något som verkar gett resultat. Försäljningen av produkter med fast priser ökade globalt sett med 17 procent jämfört med förra året och stod för 69 procent av det totala värdet av varor som såldes på eBay.

Källa: Press
Relaterade nyheter:
eBay shoppar begagnat i Belgien under semestern

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!