eEquity säljer delar av sin E-handelsportfölj

Patrik Hedelins och Magnus Wibergs riskkapitalbolag eEquity gör en delexit. Nu säljer man delar av sin e-handelsportfölj till branschkollegan Verdane. Totalt rör det sig om fyra bolag men eEquity kvarstår som delägare även framöver.

Än så länge har ingen av parterna gått ut med några specifika detaljer om ägarförhållanden, men Verdane ska betala runt 150 miljoner kronor för att bli delägare i fyra av eEquitys e-handelsbolag.

Bolagen det rör sig om är Whiteaway, Eleven.se, Royaldesign och Caliroots.se. Verdane köper befintliga aktier och går även in med tillväxtkapital i bolagen. Eequity kommer att kvarstå som delägare även framöver.

Annons
Annons

I tidningen Realtid nämns även e-handelsbolaget Footway, något som Verdane inte gått ut med i sitt pressmeddelande.

– Som rådgivare till Verdane är vi mycket nöjda med fondernas beslut att göra investeringen i dessa fyra intressanta e-handelsbolag och att Verdane härigenom utökar sin e-handelsportfölj som nu omfattar närmare 20 innehav. Baserat på vår erfarenhet av att arbete med e-handel sedan 2005 har vi förslag på 100-150 konkreta åtgärder att diskutera med vardera av dessa fyra bolag. Verdanes mål är att alltid gå in i nya affärer med mer än bara kapital, säger Staffan Mörndal, Partner på Verdane Capital Advisors.

Ska bli marknadsledande

Bakom eEquity står Patrik Hedelin och Magnus Wiberg som båda är rutinerade inom e-handelsbranschen. Patrik var med och startade Boo.com och Magnus var med i starten av Pricerunner. Under 2010 började de investera tillsammans och eEquity är idag ett ledande svenskt riskkapitalbolag för investeringar inom e-handel.

Totalt är man delägare i 11 bolag inom e-handelssektorn i Norden. I affären med Verdane säljer eEquity en mindre del av sina innehav i de fyra ovan nämnda bolagen, och transaktionen blir fondens första delexit sedan bildandet 2010.

– Vi är väldigt glada över att få in Verdane som delägare i bolagen och tror att de har mycket att tillföra som hjälper oss att bygga bolagen till marknadsledare inom sina respektive produktområden. Vi har arbetat aktivt med att strukturera bolagen för att klara av den kraftiga tillväxen. Vi ser nu att bolagen är redo att öka tillväxttakten ytterligare vilket nu också kommer att ske med det ytterligare kapital som Verdane investerar,  säger Magnus Wiberg, Partner på eEquity.

Källor: Press, Realtid.se
På bild: Magnus Wiberg

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!