FedEx räknar med nytt rekord när julen nalkas

FedEx har en del att göra fram till jul. Från slutet av november och fram till julafton räknar distributören med att leverera inte mindre än 290 miljoner paket. En ökning med 8,8 procent jämfört med förra året.

FedEx berättade nyligen att man planerar att säsongsanställa mer än 50 000 medarbetare för att klara av julhandeln och den extra mängd av paket som väntas. Förra årets julleveranser gick inte som väntat, men i år ska man stå pall.

Distributören räknar i år med att paketmängden kommer att öka med 8,8 procent världen över under julhandeln jämfört med förra året. Något som innebär att man kommer att leverera lite drygt 290 miljoner paket från Black Friday, som i år infaller den 28 november, fram till jul.

Annons

Äntligen måndag

De två första måndagarna i december väntas man skicka ut mer än 20 miljoner paket per dag, men den absoluta toppen tror man kommer att ske måndagen den 15 december. Då räknar FedEx med att leverera 22,6 miljoner paket, något som gör dagen till den mest hektiska i företagets historia.

– Våra mer än 300 000 engagerade medarbetare runt om i världen, i kombination med våra fortsatta investeringar i våra kraftfulla och flexibla globala nätverk, gör det möjligt för FedEx att återigen leverera en enastående kundservice under julen, säger Frederick W. Smith, VD för FedEx.

 

Källa: Press, IR

Annons