Flipkart tar in 210 miljoner dollar veckan efter uppköp

Indiens ledande e-handelsföretag Flipkart, som förvärvade rivalen Myntra i förra veckan, har plockat in 210 miljoner dollar i en ny finansieringsrunda. Satsningen leds av Rysslands DST Global och redan befintliga investerare.

Det har knappt gått en vecka sedan indiska Flipkart köpte upp landets största modehandlare på nätet, Myntra. Redan då flaggade man för att man skulle investera 100 miljoner dollar i segmentet för att skala upp verksamheten. Och det ska nog inte bli några problem.

I dagarna blev det nämligen klart att Flipkart plockat in ytterligare 210 miljoner dollar. I den senaste finansieringsrundan finns bland annat DST Global som  tidigare investerare i framgångsrika Internetföretag som Facebook, Zynga, Twitter, Spotify, Groupon, och Alibaba.

Annons

Även befintliga investerare som Tiger Global, Naspers och Iconiq Capital ska vara med på ett hörn.

Kunskap före pengar

Men även om det nu klirrar gott i kassan så var det för Flipkarts medgrundare, Sachin Bansal, viktigare att man lyckades knyta till sig Yuri Milner och hans investmentbolag DST Global.

– Yuri är en stor visionär. Bland alla investerare i världen, är han den bäste när det kommer till teknik. Han var den första som såg att Facebook hade potential till att bli ett företag värt 100 miljarder dollar. Han har ett stort nätverk över hela världen och vi hoppas kunna lära oss av detta, säger Bansal.

Bara sedan sommaren 2013 har Flipkart nu fått in 570 miljoner dollar i riskkapital. Sammanlagt sedan starten 2007 har det Bangalore-baserade företaget fått in 750 miljoner dollar i riskkapital. Den klart största summan av alla indiska e-handelsföretag.

Tvåa på listan är Snapdeal som i förra veckan fick in 100 miljoner dollar, totalt mer än 400 miljoner dollar sedan de drog igång 2010.Källor: Tech in Asia, Times of India

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!