Force majeure i Rinkeby för fraktbolaget DB Schenker

DB Schenker meddelar att de stoppat alla leveranser till flertalet postnummer i Rinkeby i Stockholm. Stoppet gäller tills vidare och till det att man kan garantera personalens säkerhet.

DN rapporterar att DB Schenkers förare har blivit utsatta för stenkastningar och rån i Rinkeby. En chaufför har även blivit misshandlad och kan efter en sjukhusvistelse ännu inte återgå till arbetet.

DB Schenker har ändå försökt att få ut leveranser till de drabbade områdena, med hjälp av närpolisen och Securitas, men nu vill inte säkerhetsföretaget följa med.

Annons

– De kastade sten mot polisen och igår vägrade Securitas att åka ut med oss för situationen är för hotfull. Då fick vi inte ut någonting. Det är en förfärlig situation, och vi kan inte tvinga chaufförerna att åka in i området om de riskerar att bli misshandlade, säger Pierre Olsson, presschef på DB Schenker.

Leveranser via DB Schenker till postnummerområdena 163 70, 163 71, 163 72 och 163 73 i Rinkeby skall numera vara stoppade tills vidare. Företaget åberopar ansvarsbefrielse enligt bestämmelserna om Force majeure.

Källa: Press, DN

Uppdatering:
Under tiden stoppet pågår hanteras e-handelspaket via ombud i närliggande områden meddelar DB Schenkers omvärldsbevakare, Magnus Markgård, i vårt forum.

Annons