Ehandel.se - Visa ett inlägg - Kina - högriskland?
Visa ett inlägg
 
Gammal 2020-05-20, 10:14
mrimport mrimport är inte uppkopplad
Ny medlem
ingen
Sham Import & Export
 
Reg.datum: maj 2020
Inlägg: 1
mrimport is on a distinguished road
Thumbs down Kina - högriskland?

Hej,

är lite osäker vilken forumdel denna skulle hamna i men ekonomi kändes närmast med tanke på ärendet. Admin får gärna flytta till rätt

Har tidigare importerat lite diverse saker som lampor etc. från Kina som privatperson. Tänkte göra slag i saken och regga ett AB vars huvudsakliga verksamhet är import. Kontaktade banken för att skapa ett företagskonto varpå man skulle fylla i en hel bok om varför man vill starta ett bolag trots att man är känd kund.

Sagt och gjort. De frågade även varifrån man skulle importera och jag skrev "Kina".

Fick följande som svar:

Då banken anser att Kina är ett högriskland kommer vi att behöva en del kompletterande information om bolaget eftersom vi behöver få ärendet godkänt av vår Kundkommitté innan vi kan gå vidare med ditt ärende.

Du behöver förklara varför relationen är aktuell för bolaget. Du behöver även ange vilka belopp (både i kronor och procentuellt i förhållande till bolagets omsättning) som förväntas flöda till och från dessa högriskländer. Kundkommittén önskar även information om vilka motparterna i högriskländerna är.


Alltså.... jag har inga direkta motparter eller affärsplan med allehanda siffror. Frågeställningen är dock om bankens mottagande får anses normalt och är det rätt av de att kräva sådan information som ändå anses som företagshemlighet i vanliga fall? Är import från Kina verkligen "högrisk"? Det är mina pengar jag riskerar, inte deras liksom. Skall man vända sig till en annan bank?
Svara med citat