Forumsvar skapade

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • som svar på: Vad gör man när någon "snor" artiklar? #181959
    mh_14
    Deltagare

    Hej! Har länge tänkt på att skriva hur det hela utvecklat sig, men sen vart det mycket annat, men nu så..

    Jag försökte ju först att kontakta personen bakom hemsidan via mail och brev, men fick inga svar. Därefter ringde jag deras ena nummer (det finns ett mobilnummer och ett salongsnummer) – men personen som svarade (på mobilnumret) förnekade att de hade något med den hemsidan att göra.
    Så till slut testade jag att ringa salongsnumret och det var samma person som tidigare svarat på mobiltelefonen – och hon vart då ganska konfunderad och ville själv kolla in denna hemsida som hade både hennes mobilnummer + salongsnummer tillgängligt.

    Det visade sig att all information som står som kontaktinfo, platsinfo m.m. samt många produktbeskrivningar är kopierade från hennes riktiga hemsida (helt annat URL) – och hon vart mycket orolig och sa att hon skulle lämna en polisanmälan mot hemsidan. Vilket hon gjorde och då passade jag också på att polisanmäla.

    Vart lite förvånad när jag fick hem ett brev från Kammarrätten med ett meddelande om att en förundersökning skulle dras igång, och jag har haft lite sporadisk kontakt med utredaren nu under juni-månad. Så vi får se vart det hela leder men det visade sig inte riktigt vara så som jag trodde iaf :)

    som svar på: Vad gör man när någon "snor" artiklar? #180800
    mh_14
    Deltagare

    Tänkte bara skriva en uppdatering.

    Fick en del tips från advokaten som MickeB rekommenderade och hon var väldigt kunnig inom området, så det visade sig att de inte bara kopierat texten utan även källkoden till alla inlägg.

    Så jag kan antingen få en räkning ivägskickad till de, men det är inte säkert att besvarar den (och eftersom de ignorerar mina kontaktförsök samt låter inläggen vara kvar ändå känns det inte så troligt med ett svar tyvärr)..

    Då är de andra alternativen, vad jag förstår, domstol eller polisanmälan (som inte lär leda någonstans). Så jag är lite fast, liksom. Känns lite konstigt att man bara kan kopiera någon annans arbete på ett så tydligt sätt och sedan komma undan med det.

    Något känner jag att jag måste göra dock är att få bort inläggen på något sätt, så jag ska försöka anmäla det på webben (google kanske?) där jag läst att de plockar bort material som handlar om upphovsrätt. Vill ju inte att mina artiklar felaktigt ligger på deras hemsida och främjar deras produkter (då det enda de tog bort från inläggen var länkarna till mina produkter).

    som svar på: Vad gör man när någon "snor" artiklar? #180679
    mh_14
    Deltagare

    Jag återkommer med mer info längre fram att dela med mig av.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)