Plus Forum E-handelsforumet Ekonomi & Företagande Liten ekonomisk dispyt med kund om övertid

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #102651
    enat
    Deltagare

    Så vi tar det ifrån början:

    Relevant information är följande: Butiken stänger kl 18, vi konsultar för X summa efter kl 18 per 30 minuter (18:00 – 18:30 i praktiken). Informationen om dessa (och andra) priser finns på hemsidan.

    För några dagar sedan så fick vi in ett jobb som skulle utföras på garanti, vi sa att vi skulle försöka hinna färdigt med det tills kl 18, men så skedde inte, och när kunden senare dök upp runt 18 för att hämta upp produkten så sa vi: Kom tillbaks imorgon, vi hann tyvärr inte färdigt idag.

    Kunden trycker på att det är akut, och vi säger till slut: Okej, kom tillbaks vid 19, vi löser det, men vart då sittandes ända tills kl 20 innan dom dök upp.

    Vi försökte då ta betalt av personen som hämtade upp detaljen ifråga, men han hade inte kort med sig, och hade dessutom en egen kund i sin taxi (enligt egen utsago) så hade förstås bråttom att komma iväg .. Det var dock okej, för kunden är oss känd sedan tidigare, så det var inga problem att återkomma till dom.

    Så vi återkopplar till kund och informerar om vår avgift som dom inte betalat, och kunden i sig lägger frågan vidare och låter sin fru hantera ärendet, och hon vägrar betala kort och gott.. Vi är lite fast, och vet inte riktigt hur vi ska hantera det.

    Här brast vi: Vi informerade inte kunden om avgiften på plats när dom sa att det måste vara klart samma kväll, trots anmodan att komma tillbaka dagen efter, dock finns priser för denna extratjänst tillgänglig på hemsidan, så vi prioriterade en fix på kunds problem och brast därmed i informationen, men det är fritt tillgänglig information.

    Men vad ska vi göra? Det är inte vårt fel att dom dök upp först kl 20, faktum är att jag upplever det respektlöst mot oss, när vi sagt kl 19. Vi inser förstås att normalt sett trycks såna här ärenden till inkasso och Kronofogden, men det vore första gången vi tvingats till det i så fall, och är lite bekymrade om vårt goda rykte som ett “goodguy” företag.

    Vad ska vi göra?

    #178229
    Ekraft
    Deltagare

    Känd kund (=stamkund?), garantireparation, halvt löfte om färdigt ett klockslag, ingen information om kostnader när det inte var klart vid rätt klockslag?

    Jag skulle skämmas för att försöka driva det ärendet!

    #178234
    FredrikGust
    Deltagare

    Håller med Ekraft. Garanti har förväntansnivå gratis. Om man inte upplyser om (och får ok på) eventuella tillkommande avgifter pga tiden på dygnet är det svårt ta betalt.

    Att folk inte respekterar tider är ju tråkigt men utan ett telefonsamtal eller liknande är det svårt ta betalt även för detta. Hade ju gått att åka hem om kund inte dök upp som avtalat.

    Glöm och lägg ner är mitt tips.

    #178235

    Så du gör ett jobb på garanti alltså något som inte är kundens fel och du vill ha betalt för det?

    När kunden kom kl 18 varför hade ni inte ringt han tidigare om den inte va klar?

    Och ni tycker att kunden är den som är respektlös?

    #178247
    enat
    Deltagare

    @Mathias Andersson 82483 wrote:

    Så du gör ett jobb på garanti alltså något som inte är kundens fel och du vill ha betalt för det?

    Övertiden var det alltså som jag kände precis då att man kunde tagit betalt för, inte jobbet i sig.

    När kunden kom kl 18 varför hade ni inte ringt han tidigare om den inte va klar?

    Vi försökte, men fick inget svar.

    Och ni tycker att kunden är den som är respektlös?

    Just i skrivande stund, ja. Men efter lite lugn och ro så tog den ena förseningen ut den andra, så det gick på ett ut =)

    Vi har lagt ner ärendet, skickade ett litet blommogram till personen ifråga och bjöd oss själva på en bra middag igår där vi diskuterade framtida situationer likt denna och har nu en policy som är generös.

    Tack för alla svar, och ha en fin helg!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.