Plus Forum E-handelsforumet Generellt om E-handel "Webbplatsens prestanda" i webmaster tools

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #94746
    timmy
    Medlem

    Är det någon som vill dela med sig av värdena under “Webbplatsens prestanda” i Google webmaster tools?

    Jag har fått för mig att min sida har väldigt dåliga värden men vill jämföra lite med andras också. Min sida ligger på 4,4 sekunder i snitt att hämta för besökaren och google. Det hade åtminstone inte jag väntat på utan lämnat för längesen :)

    Tacksam för svar!

    #112721
    Hjalmar
    Deltagare

    < 1 sek för tidningar.nu & upplevelser.nu (2-300 ms för googlebot).
    2-3 sek för boksson.se / nyhetsportalen.se (700-1000 ms för googlebot)

    Det beror lite på vilken undersida man besöker, men allting över 2-3 sekunder är som jag ser det dåligt (tänk på att webmastertools mäter både cachade och icke-cachade requests). En full laddning tar självklart mer tid än en uppcachad.

    Själva huvudscriptet bör inte ta mer än max 1 sek att köra, tar det mer gör du nånting fel (dvs har inte indexerat din databas, söker på något konstigt sätt eller behöver implementera en cache-lösning, memcached/nosql eller squid).

    Övriga filer bör du försöka få så små och få som möjligt, ett tips är att slå ihop js-filer och klumpa ikoner till sprites om du kan. Sedan så är det även att rekommendera att servera statiska filer (inkl produktbilder) från en snabbare server än apache, typ nginx eller lighttpd.

    Jag har bloggat lite om det här: Hjalmar 007s it-blogg Viktiga optimeringslärdomar – finns fler poster om du orkar leta.

    #112722
    timmy
    Medlem

    Då var mina värden, som jag tänkte, rätt usla. Får nog fördjupa mig inom ämnet att optimera min kod. Inget jag brukar tänka på så mycket eftersom jag inte anser att sidorna är så pass tunga att det gör någon skillnad med optimering. Kör iis så det här med lighttpd blir det nog inget av i alla fall.

    Tack för din info. Ska läsa länken!

    #112725
    Bjorn
    Deltagare

    Har använt lighttpd själv ett tag i ett projekt och det har fungerat bra. Har dock hört talas om minnesläckor som inte fixats trots att åren gått. Skulle nog rekommendera att kolla på nginx eller möjligtvis cherokee istället. Har bloggat lite jag med om detta för de som är intresserade.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.