Plus Forum E-handelsforumet Köp & Sälj Väletablerad och lönsamt bolag/webbutik inom elektronik & tillbehör säljes

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #103846
    Trevorseep
    Deltagare

    Vill du driva eget, kunna ta ut heltidslön från dag ett, bestämma dina egna tider och bara jobba 2-3 timmar om dagen?

    Nu har du chansen att förvärva ett företag som är välmående, har inga som helst skulder, goda intäkter och väldigt stor potential till större tillväxt. Webbutiken har funnits i ca 3 år och har ett av Sveriges största sortiment inom produktkategorin. Omsättningen låg på 3 miljoner förra räkenskapsåret (brutet räkenskapsår, senaste bokslut Sep 30 2016) och marginalerna är goda, runt 50% (brutto).

    Butiken har god SEO, ligger på första sidan inom många sökord, välkänd inom sociala media (Facebook med över 5000 riktiga likes från personer i Sverige) och är väletablerad inom sin bransch. Har även en stadig kundbas med kontaktuppgifter till över 10 000 kunder vilket öppnar goda möjligheter för marknadsföring.

    Det som gör detta företag till en riktig guldklimp är att den just nu drivs helt utan marknadsföringskostnader. För den som vill lägga ner tid på marknadsföring såsom adwords, facebook, SEO, annonser etc finns otroliga möjligheter till att växa. Närmaste konkurrenten omsatte närmare 20 miljoner förra året så finns gott om plats för tillväxt. Tidigare räkenskapsår prövade vi marknadsföring genom facebook, bing och adwords och bara där omsatte vi ca 2 000 000kr, med andra ord kan man enkelt öka omsättningen till ca 5 miljoner. Anledningen till att vi inte fortsatte med marknadsföringen var att det tog för mycket av vår tid, full fokus har under verksamhetens tid varit att automatisera allting så mycket tid har lagts ner på IT, backend och optimering.

    All packning och orderhantering sköts av en 3PL partner vilket öppnar upp mycket fri tid till säljdrivande aktiviteter som marknadsföring, kampanjer o.s.v. Just nu ligger ca 200 000kr i varulager hos vår 3PL partner och detta ingår självklart. Ekonomin har vi hanterat själva med fortnox och även där är det mesta nu automatiserat med lösningar vi själva har utvecklat. Alla avtal med olika parter såsom Postnord, betallösningar, Prisjakt, Pricerunner, affiliate, försäkring, leverantörer etc ingår om så önskas. Företaget har även lite andra projekt som ingår, konto hos Google Play och Appstore (Apple) med 2 appar live som visserligen inte omsätter en stor summa men möjligheten och grunden finns där för den som vill enkelt lägga upp fler appar.

    Vi har sedan Januari 2016 tagit ut runt 50 000kr/månad i lön och slutade året med ca 5% nettovinst. Detta kommer bli betydligt högre f.o.m detta år då väldigt mycket återinvesterades förra året i företaget för optimering och automatisering. Nu har även företaget även väldigt låga fasta kostnader såsom ingen lokal/lager hyra, förhandlade låga fraktavtal osv. Med andra ord kan man i dagsläget utan marknadsföring ta ut 2 heltidslöner från dag ett och fortfarande gå med vinst. Självklart så finns det fortfarande mycket potential då vi i princip enbart lagt ner tid på att bygga upp en stadig grund.

    Vi som driver detta är utbildade inom ekonomi och IT så vi har sett till att detta företag är optimerade inom dessa områden. Idag räcker det med en enda person (ca 10-15 arbetstimmar/vecka) för att driva hela verksamheten. Vi har en del unika lösningar som inte kommer nämnas i denna text som möjliggör en sådan låg arbetstid för en verksamhet som vanligtvis kräver många anställda.

    Varför säljer vi? Vi är 2 som driver detta och vi ska båda ta några sabbatsår och resa/voluntära runtom i världen.

    Priset är 1.5x omsättningen och första kontakt tas genom PM, skickar sedan gärna mina kontaktuppgifter till seriösa köpare för vidare diskussion.

    Allt Gott!

    #183224
    Everhard.se
    Deltagare

    Hej! Är butiken fortfarande kvar? Jag är intresserad, skickade även PM för ett tag sedan med utan svar.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.