Plus Forum E-handelsforumet Logistik Vilken fraktlösning/leverantör borde vi välja?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #104100
    Walle
    Medlem

    Webbshoppen jag driver ska snart lanseras utomlands och inför denna satsningen behöver vi hitta en prisvärd lösning för frakt.

    Vi säljer kläder, muggar, nyckelringar, samlarfigurer m.m. och använder oss idag av PostNords tjänst varubrev för försändelser inrikes.

    Jag har tittat runt och blir inte riktigt klok på priserna. Vi vill kunna skicka saker till större delen av Europa samt till USA/Canada. Priset är en stor faktor här eftersom sakerna vi säljer sällan överstiger 300kr. Det blir väldigt svårt att sälja en t-shirt för 250kr om frakten är 200kr.

    Har ni som kan detta något förslag på vilken fraktlösning/leverantör vi bör använda? All hjälp tas tacksamt emot.

    // En e-handels novis

    #183485
    Lagrinsexperten
    Deltagare

    Hej Walle

    Du vill och måste ha billigare frakt för din distribution. Ska du skicka dina produkter till USA/Canada så kan det definitivt vara dyrt att skicka varje paket dit. Europa är lite lättare där man kan använda sig av DHL eller Postnord lösningar som är likt varubrev i Sverige fast mot Europa.
    Om du har den kännslan eller tror att du kommer att ha många sändingar i USA så kan det vara aktuellt att etablera lager/distribution därifrån. Det vill säga om du hade ett plocklager i USA som skulle kunna distributera ordrar för Nord Amerikanska marknaden.
    Vi på LEMAN har hjälp några Danska och Svenska företag med sådan lösning eftersom vi har vårt eget lager i Chicago. Fördelen med att ha gods nära marknaden är att du kan få ner fraktkostnaden.

    Om du vill veta mer får du gärna höra av dig.
    David Leifsson
    david.leifsson@leman.com
    mobil: 0706649103

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.