Fullt ös på Powers premiär – försäljningsrekord före lunch

Sålde för 6 miljoner kronor per timme.

I dag var det dags för Power att på allvar rulla ut mattan efter sitt intåg på den svenska marknaden. Elektronikjättens Sverige-vd, Robert van Toor, lovade festligheter utöver det vanliga. Och han verkar inte ha hållit sig alltför långt ifrån sanningen.

LÄS ÄVEN: Power slår på stora trumman – rustar för 30 nya butiker

Annons

Öppningsfesterna som startade på måndagsmorgonen i Barkarby samt Heron City i Stockholm, och i Högsbo, Göteborg, lockade rejält med besökare.

Första kunden ska ha börjat köa under söndagskvällen utanför varuhuset i Barkarby, och redan före lunch hade Power satt ett nytt försäljningsrekord på över 30 miljoner kronor. Vilket även är ett nytt branschrekord enligt Robert van Toor.

Äntligen är vi igång på riktigt. Alla grymma medarbetare som jag pratat med idag vittnar om samma sak, vi har en helt galen och fantastiskt första dag här i Stockholm och Göteborg, säger han i en kommentar.

Byggt om 29 varuhus

Efter dagens lansering rullar festligheterna vidare till Powers resterande 26 varuhus runt om i landet. Med start på fredag.

Att vi på mindre än två månader byggt om 29 varuhus, bytt skyltar och tränat upp över 1300 anställda tycker jag säger något om hur extremt motiverade vi har varit att äntligen kunna öppna upp i Sverige och välkomna våra kunder, säger Robert van Toor.

Annons