Glossybox grundare och VD prisad för sin tjänst

Charles von Abercron, Glossybox grundare och globala VD, blev Årets Ledare 2014 under kosmetikmässan innoCos Summit i Rom. Detta i kategorin marknadsföring där man vill prisa de som bidrar med innovation i branschen, något som prenumerationstjänsten Glossybox ska ha gjort.

Glossybox startades 2011 i Berlin och erbjuder månatliga paket med utvalda skönhetsprodukter. De ägs av bland annat Rocket Internet och Kinnevik och fajtas på prenumerationsmarknaden med exempelvis amerikanska Birchbox.

Annons

Motiveringen till Årets Ledare 2014 lyder:

– Vårt mål är att hedra innovativa ledare. Genom digitalisering har Charles von Abercron med Glossybox skapat en tjänst som gör det möjligt för varumärken från skönhetsbranschen att nå ut till nya och existerande kunder. Därför är vi mycket glada att tilldela honom titeln Årets Ledare, säger Irina Kremin, en av grundarna av Global Cosmetics Community.

Idag ska Glossybox finnas på tre kontinenter och i tio länder med en månatlig kundbas på över 200 000 personer. Fem noggrant utvalda skönhetsprodukter skickas varje månad ut till kunder över hela världen.

Förutom ett nytt koncept så ska Glossybox även erbjuda skönhetsbranschen frekvent feedback ifrån kunder och via sociala medier. Något som sägs ge värdefull insikt för skönhetsföretagen.

 

Källa: Press

Annons