Google köper upp Amazons konkurrent BufferBox

Google köper upp Amazons postboxkonkurrent BufferBox. Sedan tidigare testar sökmotorjätten en ny snabb frakttjänst, nyförvärvet kan mycket väl betyda att man snart gör allvar av sina planer på att ge sig in i kampen om snabba leveranser.

Google fortsätter visa intresse för e-handeln. Nu har man köpt upp det kanadensiska företaget BufferBox som tillhandahåller en tjänst som påminner en hel del om Amazon Locker. Tanken är helt enkelt att man ska kunna välja att få sina paket levererade till en närliggande ”postbox”.

BufferBox har avtal med flertalet leverantörer som UPS, FedEx, USPS och man har även lyckats knyta till sig en hel del nätbutiker, bland annat Amazon. Man har också tecknat avtal med Walmart för att ge deras kunder möjlighet att få sina paket levererade till en BufferBox.

Annons

I dag finns BufferBox på fåtalet platser i Toronto, Kanada. Men i och med uppköpet kommer antagligen planerna på att placera ut hundratalet nya boxar i staden att snabbas upp ytterligare.

17 miljoner dollar

Googles uppges ha betalat 17 miljoner dollar för BufferBox men ingen av parterna vill gå in på detaljer vad uppköpet kommer att leda till. Teamet bakom BufferBox kommer dock att stanna kvar i företaget enligt Google som också säger sig ha större planer än bara ”postboxar”.

Med tanke på Googles satsning på Google Shopping så är det inte omöjligt att förvärvet av BufferBox är en del av en betydligt större plan. Google testar enligt rykten just nu en ny snabb frakttjänst i San Francisco.

Tjänsten ska fortfarande vara under utveckling och enligt rykten ska det röra sig om leveranser samma dag, men för tillfället är tjänsten endast öppen för anställda och deras vänner.

Det verkar helt enkelt som att Google är på väg att ta upp kampen med eBay, USPS, Walmart, Instacart och Shutl när det gäller snabba leveranser. Men man hoppas nog också kunna ge Amazon en rejäl match när det gäller produktsök.

Källa: The Verge, Engadget

Annons