Gothia blir arvato och tar plats nummer tre i Europa

E-handelsleverantören Gothia som är kända för sin betaltjänst PayByBill fick under förra året en ny ägare i tyska arvato. Tillsammans köpte de i början av 2014 också upp holländska AfterPay, en annan fakturatjänst för e-handel.

Nu meddelar Gothia att varumärkena Gothia Financial Group, arvato finance och arvato infoscore slås samman och bildar arvato Financial Solutions. Ett globalt namn som skall erbjuda sina kunder i Europa säkra betalningslösningar inom e-handel från en enda källa.

– Vi verkar nu globalt under ett namn. För mig är det ännu en milstolpe i vår utveckling. Vi är för närvarande nummer tre bland Europas leverantörer av integrerade finansiella tjänster, och har som mål att fortsätta att utveckla vår tillväxtstrategi. Med våra omfattande branschkunskaper står vi för klient- och lösningsinriktade finansiella tjänster, säger Michael Weinreich, VD för arvato Financial Solutions.

Annons

De e-handlare som speciellt kommer dra nytt av arvatos samlade expertis sägs vara de som verkar över landsgränser. Dessa ska kunna använda det internationella nätverket och samtidigt utnyttja lokal expertis för att kunna närma sig nya marknader på ett konsekvent sätt.

– Genom att bli en fullt integrerad del av arvato Financial Solutions tar vi nästa naturliga steg – att göra vårt ledande produkterbjudande inte bara bredare, utan också internationellt tillgängligt, säger Trond Kristian Andreasse, tidigare VD på Gothia, numera ansvarig för Norden, Spanien och Holland inom arvato.

Arvato har idag cirka 6000 anställda i 21 länder och företaget skall sitta på runt 10 000 kunder främst inom e-handel, telekom, försäkring, bank- och vårdsektorn.

 

Källa: Press

Annons