Gudrun Sjödéns E-handel prisades vid tysk gala

Den svenska designern och modeföretagaren Gudrun Sjödén har fått ta emot priset som "Årets webbshop" vid den tyska Neocom-galan. En gala som ska vara den tyngsta branschträffen för distanshandeln i Tyskland.

Gudrun Sjödén driver inte bara ett framgångsrikt klädföretag utan även en prisad e-handel. 2012 blev e-handelspionjären utsedd till Årets entreprenör av Veckans Affärer. Nu är det dags att hyllas igen.

I tisdags tog Gudrun, som sysslat med e-handel sedan 1997, emot priset "Årets webbshop" på Neocom-galan i tyska Düsseldorf med motiveringen:

Annons

"Den svenska designern Gudrun Sjödén fokuserar på mode i naturens egna material och säljer enbart det egna märket i sin webbshop. På sajten står inte de enskilda produkterna i centrum, utan olika "teman" som bjuder in besökaren att ta del av Gudruns färgstarka värld."

Ett hedrande pris

Förutom nätbutiken har Gudrun i dag totalt 18 butiker i Sverige, Tyskland, Norge, Danmark, Finland samt en i London och New York. Via e-handeln, butikerna och kataloger säljs hennes kläder och hemtextil till kunder i 50 länder.

– Att få ett sådant prestigefyllt pris på vår största marknad Tyskland gör mig naturligtvis väldigt stolt. I Tyskland bor nästan 90 miljoner människor så konkurrensen är stenhård. Det är verkligen hedrande att få detta erkännande från de tyska branschexperterna, säger Gudrun Sjödén i ett pressmeddelande.

Källa: Dagens Handel

Annons