iPhonebutiken får ny storägare – ska nu erövra Danmark

Grundarna cashar in men lämnar inte skeppet.

Kalmarborna Kim Johansson och Daniel Andersson har sedan 2008 drivit nätbutiken iPhonebutiken.se, en e-handel som de från början köpte av Ehandel.se:s grundare Dan Nilsson. Nätbutiken ska kort efter övertagandet ha gjort stor succé, något som bland annat ledde till en del interna skämt här på Ehandel.se.

"Ledde till musteri och biodling"

Faktum är dock att e-handeln snabbt nådde flera miljoner i omsättning med lönsamhet, förmodligen också pådrivet av den ökande populariteten för iPhone. De senaste åren har dock omsättningen stått stilla, något vi frågade Daniel Andersson om.

Annons
Annons

Tillväxten för iPhonebutiken ser ut att ha stagnerat, vad beror det på?

- Avsaknad av fokus, enkelt uttryckt. När bolaget slutade öka så blev jag och Kim lite uttråkade, vilket ledde till start av musteri och biodling. Sedan början av 2018 har jag fokuserat fullt på iPhonebutiken och Kim på musteri och biodling, vilket gjort att båda bolagen ökat, säger Daniel Andersson.

iPhonebutiken har alltså fått kärlek och fokus igen och Daniel Andersson meddelar nu att de ser ut att öka orderingången med ungefär 25 procent för helåret. Butiken är alltså återigen på väg uppåt. Vilket leder oss till dagens stora nyhet.

"En mindre del av mig"

Familjen Dahlgren Invest AB, som tidigare investerat i bland annat tech- och konsultbolag, har nämligen förvärvat en majoritetspost i iPhonebutiken.se. Ingen av grundarna ska dock lämna bolaget.

- Familjen Dahlgren köper en stor del av Kim Johanssons andel och en mindre del av mig, säger Daniel Andersson.

Investeringen är förstås en del i den nysatsning som företaget nu står inför.

- Kim och Daniel, som grundat och drivit iPhonebutiken.se till vad den är idag, har gjort ett jättebra jobb med varumärke, onlinebutik och logistikkedjor. De har en stark tillväxt. Inte bara i Sverige utan också i framför allt Norge och är på gång även i Danmark. Det ska bli jättekul att se vad vi tillsammans kan åstadkomma, säger investmentbolagets Peter Dahlgren i en kommentar.

Danmark och ny design

Familjen Dahlgren ska nu tillsammans med delägaren Daniel Andersson ta nästa utvecklingssteg för e-handeln. Vi frågade Daniel hur det går gällande utlandssatsningarna.

Annons
Annons

- Efter två rätt tunga år med Norge så har vi de senaste månaderna äntligen börjat se positivt resultat, så nu känns det som rätt tid att gå vidare med nästa land. Ny design kommer någon gång de närmaste månaderna. Troligen efter jul för att inte riskera försäljningen då, och i samband med detta så kommer butiken även upp på danska, säger Daniel Andersson.

"Ägare som är villiga att investera"

Företaget ska bland annat testa olika marknadsplatser i Danmark, ett fenomen som Daniel Andersson noterar verkar vara större där än hemma i Sverige.

Vad är målet?

- Vi går inte ut med några exakta mål, men med den fina bas vi har och nya ägare som är villiga att investera och hjälpa till med struktur och fokus så ser vi att vi har betydande tillväxtpotential, avslutar Daniel Andersson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!