Inga tårar kring Boohoo:s värdering på £560 miljoner

Nu är det klart. Den brittiska nätmodehandlaren Boohoo.com börsnoteras i veckan och plockar in 300 miljoner pund. Pengar som bland annat ska användas till expansion och för att återbetala befintliga investerare.

I slutet av förra månaden berättade vi om nätmodehandlarens planer på att börsnoteras. På fredag är det dags och då tar Boohoo.com plats på AIM-börsen och kommer i samband med noteringen att plocka in 300 miljoner pund i bolaget. Boohoo väntas samtidigt få ett börsvärde kring 560 miljoner pund.

– Börsnoteringen är ett stort steg för Boohoo samtidigt som vi fortsätter att investera i den snabbt växande detaljhandeln online. Vi vill välkomna våra nya aktieägare till bolaget och ser fram emot att fortsätta att utveckla vår verksamhet som ett börsnoterat bolag, säger Mahmud Kamani, delad vd för Boohoo.

Annons

Återbetala investerare

Nu planerar företaget att satsa 50 miljoner pund för expandera verksamheten, både internationellt och på hemmaplan. Man ska också investera i distribution och betala av lån med de pengarna. 240 miljoner pund kommer att användas för att återbetala befintliga investerare.

– Vi är övertygade om att vår konkurrenskraft och växande kundbas gör att vi har goda möjligheter att kapitalisera på den snabbt växande modedetaljhandeln på nätet. Vår framgång hittills, tillsammans med våra spännande expansionsplaner, gör detta till en idealisk tid för att börsnotera företaget, säger Carol Kane, delad vd för Boohoo.

Källa: Internet Retailing

Annons