Klarna nådde två milstolpar på mindre än en vecka

Klarnas framfart över Europa fortsätter och det svenska betalningsföretaget växer snabbare än någonsin. Bolaget som grundades 2005 firar nu tio miljoner användare i Europa, och antalet transaktioner sedan starten är uppe i över 60 miljoner.

Klarna har haft mycket att fira de senaste veckorna. I slutet av april tog Klarnas grundare emot pris för Årets Grundare och Entreprenörsföretag, och i förra veckan var det dags igen när investmentbanken GP Bullhound delade ut utmärkelsen "Most Innovative Company".

Nu kan man även glädjas åt lite andra goda nyheter. Betalföretaget nådde i veckan tio miljoner användare i Europa. Det samtidigt som bolagets totala transaktioner sedan starten är uppe i över 60 miljoner.

Annons

– Den starka kundtillströmning som vi har visar hur väl våra betalningslösningar passar konsumenterna. Vår målsättning är att vara det självklara förstavalet för både e-handlare och konsumenter och över 10 miljoner unika användare visar att vi är på god väg mot det målet, säger Sebastian Siemiatkowski, vd på Klarna.

Klarna som grundades i Stockholm 2005 är nu etablerat i sju länder och man ser en stark tillväxt på alla marknader, med den tyska marknaden som ledstjärna. I Tyskland har Klarna ökat antalet köp med över 240 procent på bara 12 månader.

I dag använder över 15 000 butiker Klarnas betallösningar och man hanterar cirka 70 000 transaktioner per dag. Under 2012 omsatte Klarna knappt 1,2 miljarder kronor.

Källa: Press

Annons