Klarna och Tradera vill förenkla begagnathandeln

Klarna lanserar sin betallösning även för handel mellan privatpersoner på Tradera. Något som innebär att privatpersoner kan handla begagnat på faktura eller med avbetalning, samt via kort och Internetbank med Klarna.

Tidigare i år integrerades Klarnas betallösning, Klarna Checkout, på Tradera. Nu är det dags för privatpersoner att ta del av samma lösning. I och med det nya avtalet ger sig Klarna in i ett nytt segment och målet är att ge privatpersoner samma trygga villkor när de köper från varandra, som från företagssäljare.

– Tradera är Nordens största marknadsplats på nätet och besöks varje månad av fler än 1,3 miljoner privatpersoner. Hos oss får kläder, skor och prylar ett längre liv till nytta för köpare, säljare och miljön. Som första marknadsplats i världen ger vi privatpersoner samma verktyg för betalningar som e-handelsproffsen, vilket gör det säkrare och enklare att handla, säger Stefan Öberg, VD Tradera.

Annons

Handla på faktura

Andrahandsförsäljning kan upplevas som otryggt och krångligt. En del av osäkerheten kretsar kring betalningar och rädsla för att inte få varan man betalar för. Rädslor Tradera och Klarna hoppas kunna övervinna med den nya betallösningen.

Säljare får garanterat betalt och köpare kan få hem varan innan de betalar den. Man kan dessutom handla begagnat på faktura eller med avbetalning samt via kort och Internetbank med Klarna.

– Vi vill göra det enkelt och tryggt att handla. Det har vi gjort för e-handlare i nästan tio år och nu gör vi samma sak för privatpersoner. Genom auktioner på Tradera med Klarna samlade svenska folket in 4 600 000 kronor oavkortat till Musikhjälpen förra veckan. Det är ett fantastiskt sätt att börja vårt samarbete på, säger Sebastian Siemiatkowski, VD på Klarna.



Källa: Press

Annons