Kunder blir illa behandlade av Ehandelscertifierad butik (uppdaterad)

Sedan några veckor tillbaka har en diskussion pågått i Svensk Scrapbookings forum. Den handlar om nätbutiken Lscrapbooking som den 10:e april ser ut att ha startat en utförsäljning som lockat många kunder att beställa.

Nätbutiken i fråga är certifierad via Rådet för E-handelscertifiering i Sverige, konkurrenten till Trygg E-handel. Lscrapbooking har i skrivande stund kvar sitt certifikat, utan några anmärkningar, hos Rådet för E-handelscertifiering. De har även certifierings-loggan uppe på sin hemsida.

Annons

Problemet är att många inte fått sina beställningar som de gjorde redan den 10:e april. Vissa har fått delar av sin beställningar men det är mycket sporadiskt och sällan är allt rätt i ordern. Samtidigt är kundtjänst hos butiken i princip omöjlig att nå. Svaren som ibland ges, efter någon vecka, via e-post är standardsvar om att det nu ska vara löst och paketet är på väg. De som hotat med polisanmälan har fått saker skickade till sig, det har dock även här handlat om icke-kompletta order. Vixxxan, på Svensk Scrapbookings forum, skriver följande:

"Har inte fått något mer svar, inte pengar tillbaka och inte nått i lådan.... Och så en funderare...tar dom fortfarande i mot ordrar? Helt otroligt! Och att dom ens har mage att E-certifierad Ehandel överst på sidan.....den ska ju vara som en trygghet för kunderna!!!"

I diskussionstråden berättar även folk att de framfört klagomål till Rådet för E-handelscertifiering. Vi tog därför kontakt med Greger Berg som sitter i styrelsen för certifieringen.

Greger säger att de fick in det första klagomålet den 16:e maj. De begärde då in ytterligare information ifrån kund gällande ordernr, mailväxlingar osv. I dag den 19:e maj fick de tydligen in denna kompletterande information och jobbar nu med fallet. På frågan om de har en aktiv dialog med butiken svarar Greger:

"Vi har idag både ringt och mailat handlaren för att konfrontera denna med kundens uppgifter som vi fick in på förmiddagen idag. Än så länge utan att få kontakt."

De har nu gett butiken till 17:00 idag på sig att svara, annars drar de in certifikatet.

Vår magkänsla säger oss att det inte handlar om ett fall likt Kameraexperten, där man aktivt lurade kunder med jättelåga priser, utan detta är förmodligen bara en dålig e-handlare. Hela historien visar dock på certifieringarnas svagheter i situationer som dessa.

Vi skall följa detta och Greger har lovat att hålla oss underrättade om utvecklingen.

Annons

Här finner ni forumtråden, certifikatet och nätbutiken.

 

Uppdatering: Greger Berg meddelar att de nu återkallat certifikatet. Logotypen på nätbutikens hemsida är även den borttagen.

Annons