Mikael “Stålmannen” Olander skyr inte solen

Vanligtvis skyr e-handlare sol och sommarvärme som pesten eftersom det ger en klar nedgång i försäljningen. Men tvärtom är det för byggvaror och hemmafixarprodukter. En som verkligen hoppas på högsommarvärme är Bygghemmas vd Mikael Olander.

– Jag hoppas på sol och värme, helst sju dagar i veckan. Då går det som bäst för e-handeln, säger Mikael Olander.

Soligt sommarväder ger alltså köptryck hos Bygghemma, till skillnad från de flesta andra inom detaljhandeln. I maj slog Bygghemma försäljningsrekord och från maj till september ökar e-handelsföretagets försäljning med drygt 25 procent jämfört med en genomsnittlig månad.

Annons
Annons

– På semestern har folk tid att planera och fixa med sitt boende, bli inspirerade och enkelt beställa över nätet oavsett tid på dygnet, säger Olander som förutom en uppgång i försäljningen märker en annan sak. En stor del av beställningarna trillar in först efter klockan 22.– Är det fint åker man inte och handlar utan badar och grejar i trädgården. När sedan sena kvällen kommer är det bara e-handlarna som har öppet, konstaterar Mikael Olander.


Bygghemma växer och expanderar

Bygghemma.se startades 2006 och har sedan dess haft en genomsnittlig årlig fördubbling av omsättningen. 2007 sålde företaget för drygt 20 miljoner och 2011 var siffran över 200 miljoner.

– Att handla byggvaror på nätet är tillsammans med sport, mat och leksaker den snabbast växande e-handelstrenden, säger Olander.

Nästa steg är Norden och årets stora satsning är att öppna upp i Norge som vi skrivit om tidigare.

– Där finns fler duktiga bygghandlare på nätet, men ingen som har vårt kompletta utbud, säger Mikael Olander. Men man ska ha respekt för att det tar tid att bygga upp en ny marknad.

Annons
Annons

 

Källa: press,
dagenshandel

Relaterade nyheter:
Mikael Olander blir ny vd för Bygghemma.se

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!