Nordic Capital förvärvar ledande E-handelsbolag

Nordic Capital utökar sin närvaro på sportmarknaden genom förvärvet av Unisport, ett ledande e-handelsbolag inom fotboll. Nordic Capital äger sedan 2012 sportkedjan Sportmaster och tanken är att de två företagen ska komplettera varandra och skapa en plattform för vidare expansion, både i butik och på nätet.

Nordic Capital Fond VII fortsätter att vara offensiva på e-handelsmarknaden. Efter att man sedan tidigare förvärvat Ellos Group och kortinlösenbolaget Euroline, som används av många e-handlare, har Nordic Capital nu köpt Unisport, ett ledande e-handelsbolag inom fotboll.

Unisport har fokus på fotbollstokiga konsumenter och med hjälp av egenproducerat fotbollsrelaterat innehåll har man fått en stor andel anhängare på sociala medier. Ett koncept som lett till en marknadsledande position i Danmark och lagt grunden för att ytterligare stärka positionerna på de nya marknaderna Sverige, Norge, Finland och Nederländerna.

Annons
Annons

Nordic Capital äger sedan tidigare Sportmaster, en av Danmarks största detaljhandelskedjor inom sportartiklar, med ett hundratal butiker. De två företagen kompletterar varandra strategiskt och skapar en plattform för vidare expansion både i butik och på nätet, i såväl Norden som internationellt.

– Vi befinner oss på en fantastisk resa med Unisport och genom åren har vi med stöd av våra många fotbollsbesatta kunder och medarbetare byggt upp ett passionerat fotbollscommunity. Vi ser fram emot att arbeta med Nordic Capital och Sportmaster, som delar både vår passion och ambition att öka vår tillväxt internationellt. Med Nordic Capital som ägare kommer vi dessutom att ha en ägare som förstår sportbranschen och som genom Sportmaster har starka relationer med de viktigaste sportvarumärkena, säger Unisports VD, Filip Domagala.

Förblir självständiga

Nordic Capital förvärvade Sportmaster 2012 och omvandlade verksamheten från en kedja av fristående butiker till en integrerad kapitalkedja. Därefter har man ytterligare stärkt företagets marknadsposition, bland annat med en online-lansering 2013.

Man köpte även upp Fodboldexperten.dk under förra året, en e-handelsbutik som specialiserat sig på fotboll. Man har också följt Unisports framgångar på nära håll och nu är tanken att bygga vidare på Unisports position inom det snabbväxande segmentet för fotbollsprodukter online. Unisport kommer fortsätta att verka som ett självständigt bolag bredvid Sportmaster.

– Vi har imponerats av Unisports förmåga att bygga upp sin online-plattform. Med vår starka position inom fysisk detaljhandel och växande närvaro på nätet, är jag entusiastisk över de två företagens kompletterande positioner och kompetens. Tillsammans har vi möjlighet att ytterligare utveckla dansk detaljhandeln inom fotboll ytterligare, säger Jens Høgsted, vd för Sportmaster.

Källa: Press

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!