Nya rekord och en jämnare ström av julorder

Tidigare i veckan meddelade PostNord att de slagit nytt paketrekord. Under tisdagen hanterade man 455 000 paket på Sveriges postterminaler. Nu meddelar Schenker att även de slagit rekord i antal paket.

Fraktleverantören DB Schenker meddelar idag att de återigen slår rekord i antal hanterade paket under julhandeln.

– Vi har sorterat hela nio procent fler kollin så här långt under december månad, med en topp den 17:e december, säger Patrik Andersson, Head of Parcel & e-Commerce Paket på DB Schenker.

Annons
Annons

Rekordökningen gäller både paket till och från företag och privatpersoner. Volymerna som ökar mest är dock de till privatpersoner och det är tydligt att e-handeln fortsätter ta andelar av detaljhandeln. En utveckling som DB Schenker inte säger nej till.

– Det gör att vi har alla möjligheter att växa ännu kraftigare framöver, det är väldigt inspirerande och kul att vara en del av den expansiva e-handeln. Jag är övertygad att vi kommer att få se ännu större volymer nästa år, säger Patrik Andersson.

Höga nivåer under längre period

PostNord noterar att det detta år varit en stor skillnad mot tidigare år i hur folk näthandlar. Paketvolymerna skall ha legat på en mycket hög nivå under flera veckor före jul.

Schenker instämmer och noterar även de att volymerna är spridda över hela perioden. Nätkonsumenterna sägs vara ute i mycket god tid jämfört med i fjol.

– I år har vi sett en volymökning under hela julhandeln istället för den jättetopp vi sett tidigare under ett fåtal dagar, säger Patrik Andersson.

 

Källa: Press
Foto: Schenker

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!