På vägen mot drömjobbet – Sara Öhman i veckans podd

Nu ska ni få bekanta er med den digitala strategen Sara Öhman. Anton Johansson skämmer nämligen bort oss denna vecka med ännu ett trevligt inslag av Ehandelspodden.

Sara Öhman är bloggaren som blev frilansande konsult inom digitala medier. Hon berättar i veckans avsnitt om hur hon hamnade där hon är idag och förstås hur man ska ta sig an detta med sociala medier. Hur gör man? Vad fungerar bäst?

Lyssna nu! (Ehandelspodden finns även på iTunes)

Annons

Att det inte går att mäta effekten av sina insatser i sociala medier håller hon inte med om, visst det är lite klurigare än sökordsannonsering, men med rätt strategi ska det tydligen finnas guld i slutet av regnbågen.

Har landat drömjobbet

Vad vi inte får reda på i Ehandelspodden är att hon precis fått sitt drömjobb. Sara Öhman tar nämligen steget ifrån frilansande konsult till att bli en fullfjädrad e-handlare hos Sportamore. Hon kliver inom kort in i rollen som Brand Activation Manager hos den renodlade e-handlaren.

- Mest kommer jag sakna att utbilda, såväl företag (och dess anställda) som studenter, samt att kunna träna när jag vill. I övrigt längtar jag efter kollegor och en arbetsplats, framförallt att få bygga något tillsammans med andra och ha ett gemensamt mission!, skriver Sara Öhman i sociala medier.

Med detta i åtanke är det förstås extra intressant att lyssna på veckans avsnitt av Ehandelspodden och höra bakgrunden till hur Sara tog sig till sitt drömjobb.

Bjuder på konkreta tips

På vägen får vi även konkreta tips på vad man kan göra i sociala medier. Man ska tydligen inte vara rädd för att använda produktbilder på Instagram. Facebook är snåla och YouTube ska e-handlare vara dåliga på.

Men framförallt hur får man snurr på en kampanj. Hur får man folk att engagera sig? Hur skapar man buzz kring sina produkter?

Man ska inte vara rädd för att testa saker säger Sara, som tycker att för få satsar på kommunikationen och det sociala. Missa inte veckans avsnitt av Ehandelspodden, som ni hittar här.

Annons
Annons