PayEx blir ny ägare till betaltjänsten WyWallet

PayEx förvärvar den mobila plånboken WyWallet, en tjänst som man till stor del själva varit med och utvecklat.

Den mobila plånboken och betaltjänsten WyWallet lanserades sommaren 2012 av de fyra mobiloperatörerna Telia, Tele2, Telenor och 3 Sverige i bolaget 4T Sverige AB. Tjänsten används i stor utsträckning för snabba betalningar av digitala tjänster, för massröstning och av välgörenhetsorganisationer, men man har hela tiden även haft siktet inställt på e-handeln.

Något som blev väldigt tydligt när man i höstas lanserade WyWallet Multipay, en tjänst för e-handlare som samlar två mobila betalmetoder i ett och samma responsiva gränssnitt. Tjänsten WyWallet, som till stor del utvecklats och levereras av PayEx, får nu en ny ägare i just PayEx.

Annons

– Mobila betalningar är ett viktigt satsningsområde för PayEx och när möjligheten att förvärva 4T Sverige med tjänsten WyWallet uppstod, var det både naturligt och spännande för oss att utvärdera det. Vi ser ett stort värde i tjänsten med tillhörande kund- och handlarbas som byggts upp, säger Raymond Klavestad,Vice President Product & Business Development och ny styrelseordförande i 4T.

Ser en stor potential

Användare av WyWallet ska inte behöva märka av ägarbytet och anslutna handlare samt konsumenter kommer att kunna fortsätta att betalt och betala som idag. Något som bland annat innebär att WyWallet kommer att fortsätta erbjuda betalningar via mobiloperatörernas fakturor.

– WyWallet har en sund och solid affär med SMS-betalningar som en viktig grund att stå på. Mobila betalningar är ett område där vi med vår kompetens och distributionskraft kan tillföra mycket. Vi ser en stor potential för betaltjänster i mobilen. I och med förvärvet kan vi vidareutveckla tjänsten och ta tillvara intresset hos WyWallets stora och stadigt växande kundbas, säger Raymond Klavestad.

Annons