Annons

Ehandelstrender 147: Blomsterlandets otroliga timing inför corona-boomen

Att sälja levande blommor på nätet har sina utmaningar. Och Blomsterlandet hann precis trimma in sin nya e-handelsplattform när corona slog till och ökade deras nätförsäljning med 200 procent i april. För att hinna leverera infördes treskift på deras lager i Helsingborg.

Enkelhet för kunderna är e-handelschefen Tirdad Zadehs ledstjärna i utvecklingsarbetet där byte av pimsystem krävde mer arbete än byte av e-handelsplattform.

I avsnitt 147 av podden Ehandelstrender samtalar programledaren Urban Lindstedt med Tirdad Zadeh, e-handelschef på Blomsterlandet som gärna sitter i kundtjänsten för att bättre förstå kundernas behov.

Precis innan coronapandemin slog till lanserade Blomsterladet en ny nätbutik och ett nytt pimsystem. Vilket var tur eftersom kedjan tidigare haft problem med kapaciteten. Och konverteringen förbättrades med den nya webben.

Blomsterlandet har lagt mycket tid på att skriva om, kategorisera och sätta nya attribut på produktdatan inför bytet av pimsystem. Resultatet är att kunderna har lättare att hitta.

Corona-boomen har också lockat till sig en äldre målgrupp som aldrig tidigare handlat online. En grupp som ställer andra krav på e-handeln än yngre kunder.


Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!