Annons

eHandelstrender 112: Juvelhuset Vanbruuns unika servicekoncept har blivit en tillväxtraket

Utan några kontakter inom den traditionsbundna diamantbranschen lyckades den knappt 25-årige Victor Halvarsson upprätta ett samarbete med en engelsk leverantör utan att ens kunna visa upp en skiss på nätbutiken. I år kommer juvelhuset Vanbruun att omsätta runt 45 miljoner kronor. Allt med svarta siffror sedan fyra år.

–Jag var 25 men såg ut som 18 år när jag åkte på min första diamantmässa i London. Vår leverantör som var tveksam tog en risk när de satsade på mig, men idag är vi deras näst största kund, säger Victor Halvarsson i höstsäsongens första avsnitt av podden eHandelstrender.

Lyssnar du på eHandelstrender: Det går att lyssna via SpotifyItunes/PodcasterAcastGoogle PodcastsSoundcloud eller alla andra fantastiska podd-appar. Sök efter eHandelstrender i din podd-app. Nedan hittar du också en spelare för webblyssning.

Elegant klädd med en omisskännlig boråsdialekt lever Victor Halvarsson sitt varumärke juvelhuset Vanbruun. Han är mycket öppen om Vanbruun eftersom han menar att det är svårt att kopiera hela deras utvecklade service-koncept, där kunder får en upplevelse som matchar prislappen.

–Vi vill naturligtvis att så mycket av försäljningen ska ske online, men om en kund handlar för över 200 000 kronor försöker jag ta ett personligt möte, säger Victor Halvarsson.

Vanbruun säljer ringar för ibland 100 000 kronor, men har skickligt utnyttjat den trygghet som dagens betallösningar ger kunderna. Om en kund känner sig osäker påpekar de bara att banken alltid garanterar transaktionen. Och om kunderna väljer faktura behöver de inte betala förrän de kan försäkra sig om att diamanterna är äkta. Dessutom låter generösa telefontider kunderna alltid prata med en kunnig säljare.

En stor fördel för Vanbruun är att ringarna görs på beställning, vilket innebär att företaget inte behöver binda kapital i lager. Utmaningen är att marknaden för diamantringar är relativt liten, vilket gör en internationell expansion helt nödvändig.

I avsnitt 112 av podden eHandelstrender samtalar programledare Urban Lindstedt med Victor Halvarsson, VD och grundare till Vanbruun om hur det är att vara uppstickare i en traditionell bransch och som ung driva ett bolag där alla anställda är under 30 år.

 

 


Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!