Polarn O. Pyret tar E-handeln “globalt”

Barnklädesmärket Polarn O. Pyret meddelade häromdagen att de öppnar e-handel i Europa. Det är deras nya globala sida som ska erbjuda leverans till nästan alla europeiska länder med en leveranstid på 5-7 dagar. De är mycket laddade inför denna internationella satsning.

Maria Öqvist, VD på Polarn O. Pyret, har följande kommentar gällande den europeiska expansionen:

– Vi märker av en stor efterfrågan av våra produkter från många länder och ser en stor potential i vår internationella expansion via e-handel. Nu kommer vi att kunna erbjuda vårt sortiment till potentiella kunder i Europa, vilket är ett stort steg i vår målsättning att göra världen randigare.

Annons

Polarn O. Pyret har sedan 2009 bedrivit e-handel i Sverige. De bedriver även e-handel i USA, Storbritannien och Irland via franschisetagare. De har helt enkelt avtal med andra företag att distribuera deras varumärke i dessa länder. Deras kläder ska också säljas via kedjan Nordstroms och Amazon.com i USA.

Ni finner deras nya "globala" sida på PolarnOPyret.com som dock skall expandera utanför Europa om försäljningen går som planerat. Tanken är att den internationella e-handeln skall utgöra en betydande del av intäkterna i företagets internationella satsning.

Företagets svenska e-handel skall idag stå för 5 procent av omsättningen. Norge och Finland sägs vara de länder som står närmast på tur att få en lokaliserad nätbutik av Polarn O. Pyret.

 

Källa: press

Annons