Posten köper Green Cargos tredjepartslogistik

PostNord meddelar idag att de förvärvar Green Cargo Logistics AB, vilket är Green Cargos dotterbolag för tredjepartslogistik. Vi skrev nyligen om detta bolag då de fått ett stort kontrakt med e-handlaren Brandos och skulle skicka deras skor ifrån en ny anläggning i Helsingborg. Detta förvärv, av PostNord, visar tydligt vad bolaget satsar på framöver:

– Green Cargo Logistics är en mycket välskött och lönsam verksamhet som helt stämmer med våra strategiska ambitioner inom logistikområdet. Verksamheten kommer att utgöra en bra grund för vår fortsatta utveckling inom tredjepartslogistiken, säger Lars Idermark, VD och koncernchef för PostNord.

Annons

Green Cargo, som är statligt ägt och tidigare gick under namnet SJ Gods, vill med denna försäljning frigöra resurser till deras järnvägsverksamhet.

– Det här är en mycket bra affär för både Green Cargo och dotterbolaget Logistics. Green Cargo får resurserna att utveckla vår järnvägslogistik och bredda vårt erbjudande till det transportberoende svenska näringslivet. Tredjepartslogistiken får en stark ägare som kan investera i deras fortsatta tillväxt, säger Mikael Stöhr, VD och koncernchef för Green Cargo:

Green Cargo Logtistics kommer bli en del av Posten Logistik efter konkurrensmyndigheters godkännande. Bolaget skall vara Sveriges nästa största företag inom tredjepartslogistik och har en samlad lageryta på 260 000 kvadratmeter. Posten bedömer att marknaden för dessa tjänster har en betydande tillväxtpotential.

 

Källa: press

Annons