Powers VD avslöjar MediaMarkt-planerna: ”En framtida succé”

"Frågan jag fått oftast sista 5 åren".

I morse slog nyheten ner som en bomb. MediaMarkt lämnar landet, fast ändå inte riktigt. De lämnar dock över ratten till norska Power som nu tar över MediaMarkts svenska verksamhet. MediaMarkts moderbolag MediaMarktSaturn tar samtidigt en ägarandel om 20 procent i den svenska Power-verksamheten.

LÄS ÄVEN: MediaMarkt försvinner på den svenska marknaden

Annons

Ehandel har sökt både Power och MediaMarkt gällande fusionen och har nu fått svar av Powers svenska vd Robert van Toor.

Ni har inga butiker i Sverige idag?

Nej, i dagsläget har vi inga fysiska varuhus i Sverige. I Norden har vi 240 butiker och efter affären är slutförd kommer Power att ha 29 varuhus i Sverige samt totalt 269 i Norden, säger Robert van Toor.

Hur påverkar fusionen Powers e-handel?

I närtid kommer Powers e-handel att fortsätta precis som idag. Vår ambition är att slutkunder inte ska märka någon skillnad utan få samma goda service och bemötande som idag. Det är alltför tidigt att uttala sig om vilken synergi eller strategi vi väljer framåt, närmaste tiden ska vi bekanta oss med varandra och lära oss mer om hur allt fungerar.

Power tar alltså över samtliga varuhus, huvudkontor, lokaler, kontrakt, anställda och förpliktelser mot slutkunder. Detta ska inkludera MediaMarkts e-handelslager.

Hur kommer er omnikanalstrategi se ut nu när er svenska e-handel får massa fysiska butiker?

Vi är otroligt glada över att i framtiden kunna rulla ut en riktig omnikanalstrategi i Sverige. Vi vet att kunderna efterfrågar kombinationen av e-handel och fysiska butiker.

Annons

Och att man nu blir med fysiska butiker i Sverige är något som glädjer Robert på flera plan.

Haha, jag tror det är den frågan jag fått oftast sista 5 åren ”När kommer ni öppna butiker”. Med en grym e-handelslösning och smidiga upplevelser för kunderna att handla online och plocka upp varor i en butik så är vi säkra på att vi lägger grunden till en framtida succé i Sverige.

Finns det planer på att öppna fler varuhus utöver de 29 ni får i och med fusionen?

Vi ser stora möjligheter i den svenska marknaden, den är Nordens största och viktigaste marknad för Power. Det är alltför tidigt att uttala sig om vidare expansionsplaner, nu är vi glada att affären är gjord och närmaste tiden ser vi fram emot att lära känna alla duktiga kollegor i MediaMarkt Sverige.

Annons