Rapunzel of Sweden blev Årets Affärsbragd 2014

Under måndagskvällen tilldelades Rapunzel of Sweden och dess vd Ida Backlund priset SvD Affärsbragd. Med en vass idé, en unik marknadsinsikt och ett driv utöver det vanliga har Ida Backlund tagit sitt löshårsföretag till en omsättning på över 100 miljoner motiverar juryn sitt val.

Rapunzel of Sweden grundades 2007 när Ida Backlund letade efter den perfekta leverantören av löshår. När hon inte fann någon som hade allt, startade hon sin egen verksamhet och under åren har företaget etablerat sig såväl i Sverige som utomlands inom hår och skönhetsbranschen.

E-handelsföretaget, som 2013 drog igång ett storskaligt byggnadsprojekt, har också prisats vid ett flertal tillfällen och nominerades till Årets E-handlare under Distanshandelsdagen 2012 där man fick se sig slagen av Hennes & Mauritz.

Annons

Nu har Rapunzel of Sweden och dess vd Ida Backlund kammat hem ytterligare ett prestigefyllt pris. Igår under under invigningen av SM i företagande vid Stockholmsmässan i Älvsjö, tilldelades hon priset SvD Affärsbragd.

– Det känns helt otroligt roligt både för mig och för hela personalen. Vi har jobbat tillsammans och priset känns som ett fint kvitto på att vi gjort någonting bra, säger Ida Backlund, vd och grundare av Rapunzel of Sweden.

Värdig pristagare

Årets Affärsbragd är ett nyinstiftat pris som delas ut av tidningen Svenska Dagbladet och i juryn satt bland annat tidigare näringsministern Mona Sahlin och Börje Ekholm, vd Investor.

– Ida är en mycket värdig pristagare och en god förebild för många unga. Hon har visat vad entreprenörskap handlar om. Att ha en stark grundidé man tror på, att arbeta hårt och att aldrig ge upp, säger Börje Ekholm.

SvD Affärsbragd delas ut med stöd av Kjell och Märta Beijer Stiftelse och juryns motivering lyder:

”Med en vass idé, en unik marknadsinsikt och ett driv utöver det vanliga har Ida Backlund tagit sitt löshårsföretag till en omsättning på över 100 miljoner. En utomordentligt förtjänstfull prestation inom det svenska affärslivet.”

Källa: Press

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!