SkickaTårta har lanserat sin kalasidé i Polen

SkickaTårta.se har under en tid haft siktet inställt på att expandera utomlands. Nu har man lanserat en sajt i Polen och inom tre år hoppas man omsätta 30 miljoner kronor i landet. Ytterligare länder ska stå på tur, bland annat Danmark och Tyskland.

Tidigare i år berättade vi om SkickaTårta.se och deras planer på att expandera sin verksamhet till Polen. En marknad man haft ögonen på under en längre tid och nu har det Malmöbaserade företaget tagit steget över Östersjön.

Och i en intervju med Dagens Industri berättar företagets medgrundare och vd Magnus Noord att man inom tre år hoppas omsätta 30 miljoner kronor på fikasugna polacker.

Annons

– Att vi började med Polen beror på att landet har bra tillväxt och en bra infrastruktur med bredband. Det var också lätt att rekrytera personer som pratar polska i Malmö där vi har vår kundservice.

Lanserat systersajt

Utlandsexpansionen är redan ett faktum och man är nu i full gång med att bygga upp ett nätverk med polska konditorier med hjälp av landets branschförbund. Senare i sommar ska motsvarigheten till SkickaTårta.se lanseras, men redan nu har man startat upp systersajten Tortdekoracje.pl.

– Vi har redan levererat tårtor i Warsawa, Gdansk och Krakow och räknar med att till slut ha avtal med 1200 konditorier, säger Magnus Noord.


Grundarna Magnus (Noord) och Magnus (Äng) 

Men siktet är inte bara inställt på Polen för SkickaTårta. Bland annat står Tyskland på tur tillsammans med ett ytterligare antal länder.

– Vi har även Danmark i vår officiella plan samt ytterligare ett par länder i den inofficiella planen där vi tar beslut närmare under hösten, säger Magnus Äng, grundare och marknadsansvarig.

Källa: Di

Annons
Annons