Storbritanniens ledande plattform väljer Klarna

Klarnas satsning i Storbritannien rullar vidare. Den svenska betaltjänsten blir nu tillgänglig på en av landets ledande e-handelsplattformar, ekmPowershop. Något som innebär att 30 000 brittiska e-handlare kan använda sig av Klarna.

Sommaren 2014 meddelade Klarna att man skulle satsa 100 miljoner pund i sin verksamhet i Storbritannien. Nu är det dags för nästa steg i expansionen när den svenska betallösningen blir tillgänglig på en av landets största e-handelsplattformar, ekmPowershop.

ekmPowershop grundades 2002 och har sedan dess vuxit till en av landets ledande e-handelsplattformar med 30 000 användare. I dag finns man i sex länder och varje månad ska man knyta till sig 1000 nya e-handlare i alla storlekar.

Annons

– Vi är oerhört stolta över att få arbeta med en klar marknadsledare inom e-handelslösningar. En plattform som upplever en sådan imponerande ökning av kunder varje månad, kommer garanterat att nå framgång, säger Paul Stephens, Head of UK Channel Management på Klarna.

En av de första i Storbritannien

Den brittiska e-handelsleverantören har redan en fungerande lösning för mobila enheter och enligt Steven Hickey, Head of Business Development på ekmPowershop, passar Klarna in som handen i handsken med denna.

I och med samarbetet blir ekmPowershop en av de första plattformarna att gå live med Klarna Checkout i Storbritannien.

– Betaltjänster kämpar med att hitta bra lösningar för den mobila världen. Klarna ser effektivt till att vända upp och ner på hela process, vilket gör den mobila försäljningen till den mest effektiva. Vi ser fram emot de kommande tolv månaderna och vi förväntar oss att se ett uppsving i försäljningen för våra onlinebutiker till följd av Klarna Checkout, säger Steven Hickey.

Källa: Press

Annons